Ericsson en Swisscom Presenteren Network Slicing ten behoeve van Kritische Communicatie

Gepubliceerd op 28-09-2018

De demo van Ericsson in samenwerking met Swisscom laat zien hoe in Zwitserland network slicing is geïmplementeerd om de kritieke communicatiebehoeften van treinpersoneel en politie en brandweer op te kunnen lossen in geval van een incident.

Ericsson en VodafoneZiggo werken samen om het mobiele netwerk van VodafoneZiggo uit te breiden. De twee bedrijven willen de 5G-radioapparatuur van Ericsson combineren met het frequentiespectrum van VodafoneZiggo.

Het netwerk moet in de toekomst geschikt zijn voor gigabit-snelheden. Dit is onder meer nodig door de groei van het aantal connected devices. In 2023 zullen dat er zo’n 31 miljard zijn, weet Ericsson. In 23 miljard van de gevallen gaat het om IoT-apparaten zoals connected cars, machines, meters, sensoren, betaalautomaten, consumentenelektronica en wearables.

Tijdens een VodafoneZiggo 5G Roadshow demonstreren beide bedrijven aan de overheid en aan zakelijke klanten de voordelen van 5G. Er zijn verschillende demo’s waronder de demo: Network slicing voor kritische communicatie met Ericsson en Swisscom

Deze demonstratie van Ericsson in samenwerking met Swisscom laat zien hoe in Zwitserland network slicing is geïmplementeerd om de kritieke communicatiebehoeften van treinpersoneel en politie en brandweer op te kunnen lossen in geval van een incident.