Flash ontzorgt met groepscommunicatie tijdens Ride for the Roses 2017

Gepubliceerd op 05-09-2017

Met de inzet van portofoons en GroupTalk applicaties op smartphones organiseerde Flash Private Mobile Networks de bereikbaarheid van alle betrokken medewerkers, vrijwilligers en hulpverleners tijdens de Ride for the Roses.

Zondag 3 september vond de twintigste editie van de Ride for the Roses plaats. Dit bijzondere wielerevenement in en rond de gemeente Lansingerland heeft een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker. De roos, die iedere deelnemer bij de finish ontvangt, staat symbool voor een morgen voor iedereen.

Met de inzet van portofoons en GroupTalk applicaties op smartphones organiseerde Flash Private Mobile Networks de bereikbaarheid van alle betrokken medewerkers, vrijwilligers en hulpverleners tijdens de Ride for the Roses. Flash zorgde voor de communicatie op de gehele route, waardoor de betrokkenen continu met elkaar in verbinding stonden, het overzicht konden behouden en de veiligheid tijdens het wielerevenement wis te waarborgen.

Over GroupTalk
GroupTalk is een Push-To-Talk applicatie die op iedere iOS en Android smartphone geïnstalleerd kan worden. Door het inrichten van groepen is het mogelijk om te communiceren met een smartphone alsof het een portofoon is. De werking van GroupTalk is onafhankelijk van de gebruikte provider; het werkt zelfs over Wi-Fi netwerken. De oplossing voor groepscommunicatie is daardoor eenvoudig en flexibel inzetbaar. Iedereen is al in het bezit van een smartphone, wat als voordeel heeft dat de gebruikers bekend zijn met het device.

Bron: MCCResources