Amstel Gold Race vertrouwd wederom op Radiocommunicatie van Entropia

Gepubliceerd op 22-05-2017

Entropia Critical Concepts, Tetra-netwerkoperator met een landelijk dekkend netwerk, verzorgde onlangs voor het tiende jaar op rij het radioverkeer tijdens de Amstel Gold Race.

Entropia verzorgt de zogenoemde Radio Tour. Dat is de vakterm voor de informatievoorziening vanuit de jurywagens naar de media. Onder andere de NOS, teletekst en de verslaggever bij de finishlijn blijven zo op de hoogte van het verloop van de klassieker.

Mooie toevoeging is dat Entropia ook het kanaal van Radio Tour opnieuw uitzendt via de VHF-frequentie van de KNWU. Scannerluisteraars, motorrijders en cameramensen gebruiken dat kanaal voor hun communicatie. In de hele regio is dit kanaal te beluisteren.

François van Laarhoven, Technisch Directeur van Entropia Critical Concepts: "Tijdens een klassieker als deze is er continu communicatie. Ploegleiders willen weten wie waar zit, juryleden geven de laatste stand van zaken door en journalisten proberen het overzicht te bewaren. Dan heb je een netwerk nodig dat zowel stabiel, betrouwbaar als snel is. Met Tetra, wat ook bijvoorbeeld door de Nederlandse en Belgische politie wordt gebruikt, is dat mogelijk."

Bron: MCCResources